26/05 - 01/07

FRAGMENTS OF LIFE

Helena Hoogenraad
Gabriëlle Kroese
Kitty BoonMomentum, 2016, foto op dibond, 30 x 60 cm

Galerie LOOF nodigt u en uw vrienden van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van de tentoonstelling 
FRAGMENTS OF LIFE met Helena Hoogenraad, Gabriëlle Kroese en Kitty Boon op zaterdag 26 mei om 16.00 uur.

De tentoonstelling is te zien van 26 mei t/m 1 juli.


Galerie LOOF
Gorredijksterweg 73
8411KC Jubbega
Routebeschrijving

0516-462511
info@galerieloof.nl
www.galerieloof.nl

Openingstijden
Vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur
tijdens tentoonstellingen én op afspraak.

Parkeren
Parkeerterrein Welkoop


Kunstroute Open Stal te Oldeberkoop.

29 juli tot en met 27 augustus 2017.
Vier weken lang genieten van kunst in het karakteristieke dorp in Oldeberkoop (Friesland).
Op 24 locaties.
Geopend van 13.00 tot 18.00 uur, ook op zondag.

Thema: Van Nature.Kitty Boon toont een installatie met video.

www.openstal.nl/mobiel/2017/Boon.html

 


 Nieuwe natuur/ Water
13 augustus t/m 4 september 2016
Melkfabriek te Bunne

Download PDF >


"BISTEN EN BLOMMEN"
31 januari - 29 mei

Galerie De Roos van Tudor
Eewal 47-49
8911 GR Leeuwarden

Abe Gerlsma met aanverwanten en geïnspireerden

etsen, schilderijen, bronzen beelden

www.roosvantudor.nl/huidige-expositie.html

 

'IN EEN ANDER LICHT'

Kitty Boon en Dettha Erasmus, beeldend kunstenaars

De erfelijke en ongeneeslijke huidaandoening Epidermolysis Bullosa heeft een grote impact op het leven van degenen die er aan lijden hetgeen voor de buitenwereld niet altijd zichtbaar is.
De ziekte werkt belemmerend op vele dagelijkse bezigheden die voor anderen vanzelfsprekend zijn.
Emoties en onzekerheden spelen voortdurend een rol, persoonlijk en in relatie met anderen.

Met het project 'In een ander licht' willen de geportretteerden en de kunstenaars aandacht vragen voor de stichting Vlinderkind, een stichting die zich inzet voor een draagbaar leven met EB, voor grotere naamsbekendheid, herkenbaarheid en bewustwording van EB in de maatschappij. 
Daarnaast maakt de stichting zich sterk voor het werven van fondsen ten behoeve van de financiële ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Het fotografisch beeld van Kitty Boon vertelt een verhaal over zorg, aandacht en liefde van een moeder en dochter met EB voor elkaar.
De schilderijen van Dettha Erasmus geven de kwetsbare huid weer en tonen een vrouw die ontspannen zichzelf durft te laten zien.Kitty Boon: Together 2016, Dettha Erasmus: Rosebuds 2016

Woensdagmiddag 16 maart start in het UMCG een expositie van twee kunstenaars,
Kitty Boon en Dettha Erasmus, die onder de aandacht willen brengen wat het betekent
om de erfelijke huidaaandoening Epidermolysis Bullosa te hebben.

Locatie: Poortweg 9/10, na de hoofdingang rechtsaf.​

De expositie duurt tot 16 mei.

 

Zee van Licht, Kunstmaand Ameland

Vanaf 31 oktober tot en met 29 november 2015 start de expositie "zee van licht", Kunstmaand Ameland
op de benedenverdieping van het gemeentehuis te Ballum zijn er video's en foto's van mij te zien.

Openingstijden:
ma t/m za 10.30 - 17.00 uur
zondag 12.00 - 17.00 uur


www.kunstmaandameland.com
www.kunstmaandameland.com/locaties/ballum
www.kunstmaandameland.com/kunstenaarsoverzicht/kitty-boon

Zomerexpo in gemeentemuseum van Den Haag van 11 juli t/m 20 september 2015.

www.zomerexpo.nl
www.gemeentemuseum.nl

Kunstroute Open Stal 'Kunst onder invloed" te Oldeberkoop
11 juli t/m 9 augustus 2015Download flyer >

www.openstal.nl

 

Verwacht :

Kunst en cultuur route Paradepaadje 27-30 augustus 2015www.paradepaadje.nl

Groepsexpositie "Nieuwe collectie" kunstenaarsvereniging VTNL
Galerie Vanderveen CBK Assen 11 september 2015 t/m 2 januari 2016
www.kunstenaarsvantynaarlo.com

Groepsexpositie "Mij een Zorg" kunstenaarsverening VTNL
Gemeentehuis Tynaarlo in vries 22 oktober 2015 t/m 7 januari 2016.
www.kunstenaarsvantynaarlo.com

Kunstmaand Ameland 31 oktober t/m 29 november 2015.
www.kunstmaandameland.com

Atelierroute kunstenaarsvereniging VTNL 7 en 8 november 2015
www.kunstenaarsvantynaarlo.com

 

Alle daagse dingen vinden plaats


opening zondag 1 maart 2015 om 15:00 uur
SMAHK, Venestraat 88, 9402 GP Assen

Hierbij willen wij je van harte uitnodigen voor de tentoonstelling Alle daagse dingen vinden plaats in het SMAHK Stedelijk Museum Assen Hedendaagse Kunst, waarin 3 kunstenaars het alledaagse dusdanig belichten dat het bij nader inzien heel bijzonder blijkt. Laat je ook verwonderen! Je bent van harte welkom op de opening door Kie Ellens, scout hedendaagse kunst Fries Museum

open van do t/m zo van 13:00 - 17:00 uur
www.smahk.nl

How to camouflage yourself at home, Gabrielle Kroese
In de schilderijen van Gabrielle Kroese zien we een narratief beeld dat doet denken aan een film-still en wat afkomstig is uit het persoonlijk beeld-archief van Kroese. Sinds enige tijd onderzoekt zij de vraag hoe authentiek haar manier van kijken is, wat dit bepaald en of dit kan worden beïnvloed. Onderdeel van dit onderzoek is het combineren van een figuratieve afbeelding met een paneel abstracte kleurvlakken waardoor de manier en richting van ons kijken wordt beïnvloed.
Ook in het foto-project Whistle my name at sea,waarin Kroese foto’s uit het archief van haar vader combineert met die van haarzelf, zoekt zij naar overeenkomsten en verschillen. Maar vooral of zij haar vaders manier van kijken herkent in die van haarzelf.

 


Dineke Oosting, Verboden vruchten (detail)
Als kunstenaar plukt Dineke Oosting uit het dagelijkse leven. Die alledaagse werkelijkheid om ons heen fascineert haar. Zij geeft onbeduidende voorwerpen een nieuw en een ander recht tot bestaan. Veel van de materialen die zij gebruikt, zijn ooit weggedaan, weggegooid of weggegeven. En zie waar toe het materiaal, weliswaar afgedankt, in staat is.
Met de verschillende materialen speelt zij. Spelen, evenals dromen, biedt haar een ontsnappingsmogelijkheid die voor haar mentale welzijn onontbeerlijk is. Door op deze manier te werken kan zij de dingen onderzoeken op een lichtvoetige wijze, vol humor.
Dineke Oosting beleeft plezier aan het kijken. Deze waarnemingen vertaalt zij in ruimtelijk werk/installaties, fotografie en collages. De technieken en materialen die zij gebruikt om deze werelden vorm te geven zijn erg verschillend. Het varieert van papier, verf, behang, textiel, afbeeldingen uit boeken en tijdschriften, huishoudelijke gebruiksvoorwerpen van hout, metaal, aardewerk en kunststof.

 

Kitty Boon, Alle dagen carnaval (detail)
In een divers geheel van foto’s, films en installaties laat Kitty Boon een wereld zien die vervreemdend, mysterieus en poëtisch is. Boon neemt ons mee in haar werk op een sferische reis, deze reis is soms absurd en soms verwarrend. Alledaagse beelden en persoonlijke ervaringen worden door de kunstenaar gebruikt en gemanipuleerd om nieuwe verhalende werelden te scheppen. Wat haar fascineert in het theater is de ruimte van het podium waar alles mogelijk blijkt en de acteur die een rol speelt tussen werkelijkheid en schijnwerkelijkheid.

Binnen de installatie Alle dagen carnaval onderzoekt en experimenteert ze op een spelende wijze. Het is een theatrale installatie zonder tekst en acteurs. De ruimtevullende installatie is opgebouwd uit röntgenfoto’s, sheets en projectie. De fotoinstallatie Out of the box laat een verzameling foto’s zien die Boon heeft gemaakt van dingen die haar opvallen binnen het dagelijkse bestaan. In die installatie onderzoekt ze het verschil tussen foto’s die wel en niet geënsceneerd zijn.

-----

IJstijden, zichtbaar in het landschap
U bent van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling IJstijden, zichtbaar in het landschap – Geopark De Hondsrug in beeld en gedicht.
Op zaterdag 18 januari 2014 om 15.30 uur opent Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Aa en Hunze en vicevoorzitter van Geopark De Hondsrug de tentoonstelling.
Egbert Hovenkamp II – TaalWever en deelnemer aan de tentoonstelling – draagt voor uit zijn werk.


Op initiatief van Piet Steenbergen van Zuidesch Kunstbemiddeling uit Annen werkten twintig kunstenaars en vijf dichters aan een serie kunstwerken en gedichten naar aanleiding van elf ‘hotspots’ van Geopark De Hondsrug. Bij de tentoonstelling is een boekje verschenen bij Stichting Het Drentse Boek, waarin een groot aantal kunstwerken en gedichten zijn opgenomen.

Deelnemende kunstenaars
Tim Blaauw, Diek Boerman, Kitty Boon, Joost Doornik, Marcel Duran, Siemen Dijkstra, Rutger Hiemstra, Reinder Homan, Lucas Klein, Herman Kolker, Joanna Quispel, Annelies Reuter, Aldrik Salverda, Kees Schilperoort, Roos Schilperoort, Hilda Snoeijer, Hieke Veenstra, Hans Versfelt, Jakob Woldendorp, Gineke Zikken.

Deelnemende dichters
Anne Doornbos, Egbert Hovenkamp II, Nicolette Leenstra, Gerard Nijenhuis, Suze Sanders.

Tentoonstelling IJstijden, zichtbaar in het landschap 18.01.2014 t/m 30.03.2014
De Verdieping

-----

Er valt nog zoveel te belevenKitty Boon, Gabrielle Kroese en Dineke Oosting presenteren zich in installaties waarin hun individuele werk is samengevoegd tot een nieuw beeld. In dit werk ‘valt veel te beleven’; de kunstenaars dagen elkaar uit, ze bouwen, stapelen en laten ons nieuwe beelden ontdekken.

De drie kunstenaars delen hun fascinatie voor de gecultiveerde omgeving en het ongerijmde dat hierin kan schuilen. Zij hergebruiken de voor ons bekende beelden. Zij plukken uit de dagelijkse omgeving, zoomen in, isoleren deze en nemen de kijker mee naar een andere wereld.

Naast installaties tonen de kunstenaars ook schilderijen,foto’s en collages. Laat u verrassen, want ‘er valt nog zoveel te beleven’.

Kitty Boon
is beeldend kunstenaar en theatermaker, door deze kruisbestuiving zijn de soms theatrale en verhalende beelden te verklaren. Boon maakt foto’s ,films en ook installaties. Mystieke sferen voeren de kijker mee naar haar wereld waarin tegenstrijdigheden, zoals realiteit en disrealiteit een diepere gelaagdheid geven aan haar kijkwijze.

De basis van de figuratieve schilderijen van Gabrielle Kroese wordt gevormd door beeldmateriaal dat is ontleend aan de dagelijkse stroom visuele informatie. Dit beeldmateriaal verzamelt ze al jaren in een beeldarchief: de bronnenboeken. De manier waarop Kroese de beelden en titels samenbrengt komt voort uit een persoonlijke visie. In haar schilderijen legt zij een getuigenis van haar leven af.

Dineke Oosting
maakt ruimtelijk werk en (foto)collages. Alledaagse beelden en voorwerpen uit onze omgeving worden door haar gebruikt en gemanipuleerd om een wonderlijke wereld te laten zien die blijkbaar de onze is, maar tot nog toe ongezien.


Namens de Expositiecommissie van de gemeente Tynaarlo nodigen wij u uit voor de opening van de expositie Er valt nog zoveel te beleven, op donderdag 23 januari aanstaande. U bent om 17.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis van Tynaarlo in Vries.

Kunt u niet bij de opening zijn? Dan bent u op een later moment van harte welkom. De expositie loopt van 23 januari t/m 13 maart 2014 en is te bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Wij hopen u donderdag 23 januari te mogen begroeten.


Gemeente Tynaarlo
Kornoeljeplein 1, Vries
0592-266.662

Download uitnodiging PDF >

------

Human Interference

Opening zondag 12 januari om 16.00 uur

Atelier Horneman
Ticheldobben 8
9791 CZ Ten Boer.


------

Kunst te leen

25 oktober t/m 23 november 2013
Centrum Beeldende Kunst Drenthe

Opening vrijdag 25 oktober 17.00 uur

Download uitnodiging PDF >

------

IJstijden, zichtbaar is het landschap.

1 t/m 10 november 2013
Paviljoen Breeland te Annen.

Opening vrijdag 1 november 17.00 - 19.00 uur
www.geoparkdehondsrug.eu

------

Atelierroute Kunstenaarsvereniging VANTYNAARLO

2 + 3 november 2013

Download uitnodiging PDF >

------

Schrille Stille

Uitwisseling project VTNL

3 t/m 4 augustus 2013 in Luben/ Wittingen Duitsland
Download flyer PDF >

------

Werk in Uitvoering
15 april t/m 12 mei 2013

Aansluitend op een bijzonder openingsevenement wordt sinds lange tijd weer een (verkoop)expositie in het Kunst-Kijkhuis te Anloo georganiseerd.

De deelnemende kunstenaars en de samensteller hebben zich bij deze tentoonstelling laten inspireren door de omgeving van een eeuwenoude boerderij, die diverse verbouwingen heeft ondergaan.
De titel van dit nieuwe concept is: Werk in Uitvoering.

In de verscheidenheid aan technieken en materialen, zoals: fotografie, mixed media, assemblages, papier, hout en textiel is het thematische karakter van deze expositie terug te vinden.

Geheel in aansluiting bij het concept wordt tijdens de openstelling op 14 april 2013 door theatergroep De Atelierkat de voorstelling 'De Verbouwing' van Carver gespeeld. Het publiek kan zich - voor een beperkt aantal plaatsen - aanmelden via: www.wcap.nl

De deelnemende kunstenaars zijn: Kitty Boon, Dineke Flapper en Anneke Korte.

Inlichtingen bij de samensteller van de expositie:
Wilma Colewij
informatie@wcap.nl

www.wcap.nl

06-29336424 / 0592-273032------


'Mixed Media en Fotografie' van analoog tot digitaal

Een expositie van Anna Kramer en Kitty Boon.
3 maart t/m 19 april 2013

Opening zondag 3 maart om 11.00 uur in het Grafisch Proeflokaal Orvelte.

www.grafischproeflokaal-orvelte.nl

Download uitnodiging PDF >>


------


'Het portret'
Kunsthuis Scretarie, Meppel


------


Boon & Van Beelen Dubbelfocus
Een bifocale kijk op het menselijk bestaan.

29 september - 25 oktober 2012www.galerienoord.nl

Download uitnodiging PDF >------


Mythe van de natuur 2012
25 augustus t/m 28 september
Locatie: De kapel van de 'Herberg Het Volle Leven'
Oude Willem 5
8426 SM AppelschaDownload uitnodiging PDF >

www.mythevandenatuur.nl
www.hetvolleleven.com


------


Verhalen route

Historische kunstroute Eelde
25 augustus t/m 22 september 2012

Download uitnodiging PDF >

Artikel in DvhN >

www.dorpvolverhalen.nl

------


Proëmia / Art in the open

8 t/m 16 september 2012
Opening: Zaterdag 8 september 2012

www.proemia.nl
Download uitnodiging PDF >


------


Zomerexpo 'Liefde
'
Gemeentemuseum Den Haag
15 juni t/m 19 augustus 2012www.zomerexpo.nl

------

Vervreemde stilte
De Melkfabriek te Bunne
Op zaterdag 4, 11, 18 en 25 augustus is mijn werk te bekijken van 11.00 uur tot 17.00 uur.

melkfabriek

Opening vrijdag 3 augustus om 17.00 uur door Toos Arends directeur van het CBK Drenthe.

Download uitnodiging PDF >

www.kunstenaarsvantynaarlo.com

------

Taal en teken
Open Stal Oldeberkoop
28 juli t/m 26 augustus 2012
Download uitnodiging PDF >

www.openstal.nl

------

€99 show
28 juli tot 25 augustusCarl Berg Projects
Irvine Fine Arts Center
14321 Yale Avenue
Irvine, California 90036
USA


------

Carl Berg Projects

Irvine Fine Arts Center
14321 Yale Avenue
Irvine, California 90036
USA


16 juni 16 - 21 augustus, 2012

Opening: zaterdag, 16 juni 17.00-20.00 uur

Download uitnodiging PDF >

------

Feest van de geest
Dorpskerk Eelde
17 t/m 28 mei 2012

www.feestvandegeest.nl

------

Artprojects van Wilma Colewij, Hans van der Mark
Magnuskerk te Anloo
20 t/m 22 april 2012

artproject

download uitnodiging PDF

De Magnuskerk in Anloo en haar architectonische sfeer van bezinnen en reflectie leveren Kitty Boon de inspiratie voor het maken van een installatie van ballonnen, videopresentatie en foto's, waaronder polaroids.
In de unieke beeldtaal van Kitty Boon wordt vormgegeven aan de complexiteit van o.a. geloofskwesties en de soms brute heerschappij ervan.

Organisatie:
Wilma Colewij

informatie@wcap.nl
www.wcap.nl

Hans van der Mark
hans@markantartprojects.nl
www.markantartprojects.nl

------

Bewegend beeld

Koetshuis Havezathe Mensinge Roden
31 maart t/m 15 april 2012

download uitnodiging PDF


www.verkuno.nl

------


Rust en ontmoeting

Download PDF uitnodiging
Bekijk een item over de opening van dit project in het Jeugdjournaal van 13 januari jl.:
http://jeugdjournaal.nl/uitzending/ochtend/2012-01-13

------

De verzameling Drenthe

CBK Emmen
11-02-2012 t/m 26-02-2012
Gedurende de tentoonstellingsperiode kun je stemmen op jouw favoriete kunstwerk!
Op de laatste dag zullen een aantal prijzen worden uitgedeeld, o.a. een publieksprijs.

CBK Drenthe
Ermerweg 88b
7812 BG Emmen

www.deverzamelingvandrenthe.nl

------

Kunst aan de vaart
, Assen.
zaterdag 17 en zondag 18 september
11.00 - 17.00 uurMeer informatie:

www.kunstaandevaart.nl

Download PDF Flyer

------

'Anoniem gekozen'

Zomerexpositie
Gemeentemuseum Den Haag

9 juli t/m 14 augustus 2011
Twee van mijn kunstwerken, de foto 'Blauw spoor' en video-installatie 'Vlucht' zijn anoniem gekozen
voor de tweede ronde en zullen te zien zijn tijdens deze zomertentoonstelling.
Kijk ook op de website:


www.zomerexpo2011.nl

------

'Your name in lights'


(foto: Manja van der Storm)


Zondag 6 juni om 16.17 uur beleefde Kitty Boon haar '15 seconds of fame' in LED-licht op het Museumplein te Amsterdam.

Het Holland Festival en het Stedelijk Museum presenteren van 1 -26 juni 2011 het kunstwerk Your Name in Lights van John Baldessari,
een van de meest vooraanstaande Amerikaanse conceptuele kunstenaars.
Het interactieve werk zal geïnstalleerd worden op het Museumplein.
Your Name in Lights gaat in op de fascinatie voor beroemdheid die in onze maatschappij een grote rol speelt,
en roept herinneringen op aan Andy Warhols uitspraak dat iedereen in de toekomst zijn eigen 15 minutes of fame zal hebben.
Geïnspireerd door historische showbizzbeelden, zoals de neonverlichting op Broadway en in Hollywood films,
biedt Baldessari straks elke toeschouwer de kans op zijn eigen 15 seconds of fame door mensen de gelegenheid te geven
hun naam op een LED-muur van 30 meter te presenteren.
Baldessari’s Your Name in Lights was voor het eerst te zien als het 23ste Kaldor Public Art Project
in samenwerking met het 2011 Sydney Festival. Amsterdam is de tweede en enige andere geplande locatie van het werk.

www.yournameinlights.nl

------

Startschot kunstproject 'Rust en ontmoeting'
Tijdstip: donderdag 7 april 2011 om 11.30 uur
Locatie: nabij de Dobbe, aan het eind van de Moerdobbe, wijk Oude Tolweg-Zuid, Zuidlaren.
Bereikbaar vanaf 't Gebint te voet en vanaf de randweg met de auto.
Download persbericht (PDF)